Mar
17
2013

Aktiviteter i Ligurien – Fotboll, olivolja, cykling och vattenpolo

David Gustafsson
david@techonomics.se


En liten Annons på techonomics.se

Nu är en ny vecka slut i Italien. Två veckor har gått fort. Jag tycker jag hunnit med mycket so far men det finns också mycket att blicka fram emot. Om två veckor kommer mitt första och bästa besök, med italienskt derby som en av höjdpunkterna (Juve-Inter).

Fotboll

Veckans fotbollshöjdpunkt - Bombardier Italia mot ?: 3-3

Veckans fotbollshöjdpunkt - Bombardier Italia mot ?: 3-3

I veckan har jag haft en träning och två matcher. Den roligaste matchen var med grabbarna på jobbet. Matchstart 22:00 varje Torsdag! Vi kör en korpenliknande serie med ca13 lag. Det är en match i veckan under hela året. Serien avslutas med ett slutspel. Just nu ligger vi i mitten, något som måste förändras!

I veckan mötte vi ett ungt lag. Snittådern kanske var 22. De var snabba, tekniska och klena. Det medförde mycket filmningar (i mina ögon). Första målet var mitt fel. Drog på mig en hands i straffområdet -> första straffen. 0-2 kom också på en straff och en ny hands (dock inte från mig). I andra halvleken vart det dock revange. Vi låg på och lyckades vända till 3-3.

Olivolja

Olivträd - blir olja i november!

Olivträd - blir olja i november!

Idag har jag varit hemma hos Altin – en kille jag spelar fotboll med. Hans fru lagade mat (mycket bra!) och vi spelade på ”stryktipset” (Göteborg-Kalmar blir förhoppningsvis kryss). Han tog också med mig upp i bergen utanför Savona där han har en bit mark där han odlar olivträd. Mycket intressant och vackert.

Output från detta är att jag har lärt mig hur det går till att göra olivolja. Det är de svarta oliverna man använder. I Japan gör man olja på gröna oliver – kanske inte ska nämna vad Altin tyckte om det…

Tyvärr så regnade det hårt – så det blev inte speciellt mycket tid utomhus. Får ta en ny helg framöver, tänkte erbjuda mig själv som arbetskraft.

Cykel

Påväg hem från Altin så förstod jag att det var något pågång. Gatan var typ avspärrad och full med poliser. Mycket riktigt, efter lite runtfrågning så var det idag dags för Milano-San Remo. Ett lopp i Italien för eliten. Cyklister som Fabian Cancellara och Mark Cavendish var med, båda har tidigare vunnit tävligen. I år så snöade det i Milano. Deltagarna fick därför åka buss till kusen och starta utanför Genova. Loppet var därför mycket kortare, bara 15 mil :)

Jag var där med kameran och tog en film. Förundrades över hur otroligt fort det går! Träffade på Fabio – en lokal cyklist – i publiken och började snacka med honom. Han kör för en klubb i Savona. Kanske blir en del cykling i Italien framöver.

Vattenpolo

Savona vann matchen med 13-10 mot Sicilien

Savona vann matchen med 13-10 mot Sicilien

En annan aktivitet i helgen var vattenpolo. Detta är den största sporten i Sanvona. Laget är 3a i Ligan och traditionellt sett mycket bra. I år är laget ungt och de har som mål att vinna ligan först nästa år. Italien är tydligen regerande världsmästare i vattenpolo så ligan håller hög klass.

Att titta på vattenpolo var typ som att titta på handboll. Mycket mål fram och tillbaks och ungefär samma regler. En skillnad var dock att det var väldigt varmt och fuktigt i hallen :) .

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer på detta inlägg

TrackBack URL

Lämna en kommentar

Temat är modifierat från Aeros 2.0 - Blogglista.se - Översättning är gjord av N2H