Feb
02
2009

University of New South Wales, UNSW, Sidney

David Gustafsson
david@techonomics.se


En liten Annons på techonomics.se

Jag har blivit antagen till UNSW, University of New South Wales, Sidney, Australien! Universitetet kommer på 45:e plats i Times Higher Educational ranking och är alltså en väl ansedd skola (http://www.timeshighereducation.co.uk).

Konkurrensen var stentuff, totalt 26 kvalificerade sökte och tre kom in, vilket medför den skola som flest chalmerister sökte till. Anmärkningsvärt och till allas stora glädje kom även min sambo Sofia in!

University of New South Wales, logotyp

University of New South Wales, "logotyp"

Nu fattas bara att klara av ett språktest och bli accepterad av skolan. Självklart har jag mycket stor vånda över detta, men det bör statistiskt sätt vara svårt för en svensk att misslyckas. Det krävs ett snitt på minst 6.5 på IELTS-testet för att det skall vara okej. Tyskland, som är det närmaste Sverige jag kan komma i de länder det finns statistik för, har ett snitt på ungefär 7.7 (50 % klarar alltså bättre än det!). För Kina, Indien och liknande länder ser det mer dystert ut med en siffror mellan 4 och 6.

Jag är mycket glad över att Chalmers har utsett MIG till en värdig representant i Världen. Jag ser fram emot att axla ansvaret.

Författad av in: Intressen,Teknik |

5 Comments »

RSS-flöde för kommentarer på detta inlägg

TrackBack URL

Lämna en kommentar

Temat är modifierat från Aeros 2.0 - Blogglista.se - Översättning är gjord av N2H